Geef uw huis een nieuw aanzicht

Buitenstucwerk / gevelisolatie

U heeft een nieuw stuk aan uw huis laten bouwen, of een oud huis waarvan u de gevels niet meer mooi vindt. Dit zijn allemaal redenen om te overwegen de buitenkant van uw woning of kantoor te laten stucadoren. Gestucte buitenmuren hebben niet alleen een decoratieve functie maar ook een vochtwerende werking.

Buitenstucwerk

Ook bij buiten stucwerk moet er een keuze gemaakt worden in de eindafwerking. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten buiten sierpleisters. Maar ook een gladde afwerking is mogelijk. Wij bieden schuurwerk, gepleisterde plint en spachtel aan. Houdt er wel rekening mee dat in sommige gevallen een vergunning aangevraagd moet worden voor buiten stucwerk, omdat het aanzicht van uw huis/pand verandert. Informeer bij uw gemeente of dit voor u van toepassing is.

Bekijk onze projecten »

Gevelisolatie

Heeft uw huis een betere isolatie nodig? Of heeft u een oude voorgevel die u niet meer mooi vindt, maar de oude stuclaag is zo slecht dat er niet meer overheen te stukadoren valt? Gevelisolatie is de oplossing voor beide problemen. Het wordt enerzijds gebruikt om een oud huis zonder spouwmuren beter te isoleren door het buitenshuis aanbrengen van isolatieplaten en een nieuwe stuclaag. U kunt het vergelijken met het vervangen van enkel glas voor dubbelglas. Uw pand wordt zo energiezuiniger en tevens ziet de buitenkant er weer netjes uit. Anderzijds wordt het toegepast om buitengevels die te slecht zijn om te stukadoren opnieuw te bekleden, zodat de nieuwe stuclaag op de isolatieplaten aangebracht kan worden.

De stuclaag wordt in beide gevallen met een sierpleister afgewerkt. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een op cement gebaseerde mortel. De afwerklaag wordt doorgeschuurd, waardoor het een licht korrelige structuur krijgt. Als de laag droog is, is deze lichtgrijs van kleur. Indien gewenst en vaak gedaan voor het aangezicht, kan de gevel gesausd worden.

Bekijk onze projecten »